Skal du til at planlægge din næste ferie, behøver du ikke søge så langt væk, som du måske umiddelbart tror, for at finde den oplagte destination for hele familien. Danmarks østligste punkt, Bornholm, er måske ikke lige så varmt som Grækenland eller så eksotisk som Guatemala, men er til gengæld en perle i Østersøen, der byder på oplevelser i verdensklasse inden for bl.a. natur og gastronomi.

Er du stadig ikke overbevist? Læs med her, hvor vi på Hotel Hammersø giver vores bud på, hvorfor interessen for Bornholm er steget så markant de seneste år, samt guider dig til hvad du skal opleve, når du besøger vores solskinsø.

Mere end bare Hammershus og Krølle Bølle Is

Natur

Selvom Bornholm er en dansk ø, adskiller den sig markant fra hovedlandet. Her er ikke blot flere solskinstimer end i København, men også en anderledes, afslappet stemning og en hyggelig ø-mentalitet, som særligt storbyfamilier finder forfriskende. Folk kender hinanden, interesserer sig for hinanden, og er åbne over for naboer såvel som turister.

Bornholm, også kaldet “Klippeøen”, byder på naturoplevelser, der er unikke i det danske land. Dramatiske klipper, høje bølger, vandfald, smalle sprækkedale, lange strande og mystiske ekkoer er blot nogle af de naturfænomener man kan opleve på en enkelt dag. Spændende naturoplevelser er ikke noget man opsøger, de er overalt omkring en på Bornholm!

Gastronomi

Igennem de senere år er Bornholm blevet synonym med gastronomi, og øen er i dag overstrøet med lokale producenter, der leverer lækre råvarer til de mange spisesteder. Smag på de originale egnsretter, som fx Sol over Gudhjem, eller spis på Michelin-restauranten Kadeau, der ligger i de pittoreske klitter på Bornholms sydkyst

Til børn, og voksne med en sød tand, byder Bornholm også på et væld af specialbutikker, der bl.a. fremstiller chokolade, karameller, bolcher og ikke at forglemme, den berømte Johan Bülow lakrids. I de fleste butikker er der desuden mulighed for at få et indblik i fremstillingen af produkterne.
Begivenheder og arrangementer hele året rundt

Årets begivenheder

Selvom Bornholm ikke er mere end 588 km2 stor tiltrækker øen alligevel turister til arrangementer året rundt. En af de største begivenheder er Folkemødet, der finder sted i uge 24 i Allinge. Mødet er en årlig fejring af demokratiet og i 2016 var der over 100.000 tusind deltagende i Folkemødebyen.

Af andre årlige begivenheder kan bl.a. nævnes; Allinge Jazzfestival i uge 28, Etape Bornholm i uge 30. Wonderfestiwall, en musikfestival med mange store danske og udenlandske navne i slutningen af august og Bornholms Kulturuge i uge 38.

Kunst

Udover natur, gastronomi og kultur er Bornholm også et mekka for kunstnere, der strømmer til den smukke ø. Landskabet og de mange farverige fiskerhuse har inspireret mangt en kunstner gennem tiden, og der er rig mulighed for at besøge en arbejdende kunstner i hans/hendes atelier eller værksted samt at købe et unikt stykke kunsthåndværk med hjem som et minde om den dejlige ferieø.

Overnatning

Bornholm byder altså på et væld af oplevelser, der alle er i overskuelig afstand fra hinanden. Vil du have et perfekt udgangpunkt for at udforske øen, tilbyder vi hos Hotel Hammersø både hotelværelser, ferielejligheder og sommerhuse med udsigt til den flotte, bornholmske natur. Kontakt os i dag for at booke overnatning til din næste ferie.